Nyheter

Garageplats till halva priset

Har du tröttnat på att leta parkering? Hyr en egen plats i ett av våra garage istället. Till ett riktigt bra pris.

Vi söker projektutvecklare

Är du en driven projektutvecklare med erfarenhet från fastighetsbranschen, som brinner för att omsätta visioner till verklighet? Då är det kanske dig vi söker!

Vi önskar dig en härlig helg

Vi har öppet som vanligt på skärtorsdagen, sedan tar vi påskledigt och är tillbaka igen den 2 april.

På väg mot en mer hållbar värld

Förra året levererade vi grön el till ungefär 7 800 mils bilkörning. Det motsvarar 156 078 kWh eller 78 gånger tur och retur mellan Göteborg och Stockholm.

Kvarter Oscars nominerat till årets vackraste nyproduktion

Vårt Kvarter Oscars har nominerats av Arkitektupproret till 2023 års vackraste nyproduktion! Vi är väldigt glada och stolta över nomineringen och all uppmärksamhet vi får för detta projekt.

Nu går vi över till löpande kundundersökningar

Tidigare har vi skickat ut vår kundundersökning en gång vartannat år till dig som bostadshyresgäst. Från och med nu kommer vi i stället att mäta kundnöjdheten löpande.

Vi testar att digitalisera hemmet – först ut är Utlandagatan

Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra boendeupplevelsen och att förenkla vardagen för dig som hyresgäst. En del i arbetet är att skapa nya kanaler för vår kommunikation och göra det smidigare att anmäla och följa upp serviceärenden, något som många av er efterfrågat genom de senaste årens kundundersökningar.

God jul och gott nytt år

Vi vill önska alla våra hyresgäster, leverantörer och samarbetspartners en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi tar ledigt under julens röda dagar och stänger kontoret och våra expeditioner. Alla andra dagar är det öppet som vanligt.

En viktig certifiering för miljön

Vi har fått vår första fastighet certifierad med Miljöbyggnad Silver. Det är Jungmansgatan 31-33 som har granskats och fått betyget mycket bra när det gäller energi, inneklimat och material.

Ernst Rosén inleder samarbete med RedLocker för att främja jämställdhet och inkludering

Vi är stolta över vårt nya samarbete med RedLocker. Samarbetet innebär att alla våra medarbetare får tillgång till gratis mensskydd och att vi bidrar med automater och fria mensskydd till Lundenskolan och Nordhemsskolan, två högstadieskolor där många av våra hyresgäster går.⁣

Välkommen in till nya Kvarter Oscars

Nu står äntligen nya Kvarter Oscars klart! Med varsam hand och respekt för historien har Ernst Rosén – snart fem år efter första spadtaget – återskapat tjugotvå exklusiva bostadsrätter i samma stil och på samma ytor där Oscars, Turisthotellet och de tillhörande husen en gång låg.

1 december är brandvarnarens dag

En tredjedel av alla bostadsbränder startar i köket. Under december och januari är risken som störst, då sker de flesta bränder som är relaterade till en spis eller eldstad. Idag, 1 december, är det brandvarnarens dag och då uppmanas vi att testa våra brandvarnare.

Hemma hos är snart hos dig

Nu är senaste numret av vår hyresgästinfo på väg till din brevlåda. Här får du tips om att testa brandvarnaren, hur du håller koll på innetemperaturen och recept på hallon- och lakritskolapaj från vår nyinflyttade lokalhyresgäst Stenugnsbageriet.

Vi har fått extra smak på Engelbrektsgatan

Hej Fredrik Frigell, ägare och grundare till Stenugnsbageriet som precis slagit upp portarna till sitt nya kafé och brödbutik i en av våra lokaler på Engelbrektsgatan.

Dagen då orange har en extra viktig betydelse

En av tre kvinnor i världen utsätts för fysiskt eller sexuellt våld under sin livstid. Våld mot kvinnor och flickor är ett brott mot de mänskliga rättigheterna och ett folkhälsoproblem som sträcker sig över lands-, klass- och åldersgränser.

Tips för ett bättre inomhusklimat

Nu går vi in i en kyligare del av året och temperaturen utomhus kan skifta en del mellan dagar och nätter. Värmen i din lägenhet styrs automatiskt utifrån utomhustemperaturen och det kan ta ett tag innan systemet hittar rätt balans.

Nu aviserar vi varje månad

Från och med nu får du som bostadshyresgäst din hyresavi varje månad i stället för kvartalsvis. Avierna skickas ut i början av månaden.

Hyran för oktober

Din hyresavi för oktober är på väg till dig. Du kan få den olika snabbt beroende på om du får den via mail, per post eller e-faktura.

Omtanken om din hälsa

Vi kliver in hos vår nya hyresgäst Omtanken på Redbergsvägen för att hälsa dem välkomna till sin nya lokal, fråga hur de mår och hur vi ska hålla oss friska i sommar.

Att ringa på kan stoppa våld. Att visa omtanke kan rädda liv.

Vårt mål är att du som hyresgäst ska känna dig trygg och säker i din bostadsmiljö. Vi på Ernst Rosén har därför antagit ett förhållningssätt som kallas Våga bry dig. Vi önskar att både du som granne och vi på Ernst Rosén visar omtanke, och vågar agera om man är orolig för att någon far […]

Tre anledningar till varför man ska fika oftare

Fikatävlingen, som vi hade med i senaste hyresgästinfon, är nu avgjord. Det var många som hittade hunden Doris i årets årsredovisning och skrev en fin motivering, tack till alla som var med och tävlade. Till slut enades vi om tre vinnare som får gå på café tillsammans med en vän. Här är de tre vinnarna […]

Så här når du oss i sommar

Under sommaren når du oss enklast via vårt kundforum eller telefon. Har du frågor så kika gärna in här där du får svar på de vanligaste frågorna om ditt boende eller lokal. Du kan även ställa egna frågor till oss.

Rosens dag

Det finns ungefär 7 500 personer som heter Rosén i efternamn, men bara fem i förnamn. Det finns betydligt fler arter av rosor. Ungefär 150 som är vilda och över 50 000 som är förädlade. Idag när det är Rosens dag är det väl på sin plats att överraska någon med en ros eller ett […]

Svala tips i sommarvärmen

Vädra rätt, ät mer glass och lite andra praktiska tips kan vara både skönt och gott när solen gassar som mest. Vi har fått en varm start på sommaren. Därför har vi satt ihop några förslag på hur du kan få ett bättre inomhusklimat i din lägenhet när sommarvärmen kommer.

Glad midsommar

Vi önskar dig en riktigt fin midsommarhelg. Torsdag 22 juni har kontoret stängt men Boendeservice har öppet som vanligt.

Nu är hyrorna för 2023 klara

Nu har Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen kommit överens om hyrorna för 2023. Du får information om din nya hyra skickad till dig, informationen kommer med din nya hyresavi. Den nya hyran gäller från och med den 1 april 2023.

Lokalsamtalet – IEMS

Emellanåt tar vi ett snack med någon av våra hyresgäster som hyr kontor eller driver en rörelse som gör våra kvarter lite trevligare. Den här gången har vi varit på besök hos inredningsbutiken IEMS.⁣

Kontoret stängt 5 juni

Vi tar ledigt några dagar till och har stängt på kontoret 5-6 juni. Boendeservice har öppet som vanligt måndag 5 juni. Vi önskar dig en fin nationaldagshelg!

Ladda ner vår spellista

Sjung med i duschen, dansa på vardagsrumsgolvet, dröm dig bort i soffan eller vakna till låtarna som får dig att känna dig som hemma. Vi har satt ihop en spellista med våra bästa hemmalåtar, lyssna och ladda ner hela listan här Trevlig helg!

Hjälp till att spara på vattnet i helgen

Nu i helgen, den 26-​​​​​28 maj uppmanas alla göteborgare att hushålla extra med vattnet eftersom Göteborgs stad ska utföra ett stort arbete på vattenledningsnätet. Ska du använda mycket vatten, så gör det helst innan kl 23.00 på fredag 26 maj.

Hemma hos är snart hemma hos dig

I dagarna hittar du vår hyresgästinfo Hemma hos i din brevlåda. Här kan du bland annat ta del av resultatet från den senaste kundundersökningen, läsa om nya hyresgäster i våra lokaler, vinna en fika och få info om annat smått och gott som är aktuellt just nu.

Landala Frukthall – ny butik i Annedal

Glädjande nyheter för alla som älskar frukt och grönt. Efter att ha drivit frukt- och grönsaksbutik i Landala sedan 2016 har Landala Frukthall nu öppnat ytterligare en butik i en av våra lokaler i Annedal. Vi svängde förbi butiken och träffade ägaren Ismail och vi undrar förstås hur han trivs och vad som smakar allra […]

Den lokala handelns dag 29 april

Idag är det den lokala handelns dag, en dag som uppmärksammar hur viktigt det är med butiker, kaféer, restauranger och annan service där vi bor. Vi är glada att vi har många olika verksamheter som hyr lokaler av oss och som sätter sin prägel i området. Genom att stötta dem kan vi tillsammans skapa levande […]

Nu lanserar vi vår årsredovisning

Det har varit ett händelserikt år hos oss på Ernst Rosén. I dag lanserar vi vår årsredovisning där vi sammanfattar 2022 och delar med oss av intressant fakta, siffror och statistik.

Glad påsk!

Vi vill önska er alla en riktigt härlig påsk! Idag, skärtorsdag, har Boendeservice och kontoret öppet som vanligt, sedan tar vi påskledigt och öppnar åter tisdag 11 april.

Tänd ett ljus och släck alla ljus

Ikväll är det Earth Hour och då släcker hela världen belysningen för en timme. Var med i världens största miljömanifestation för vår enda planet, släck alla ljus mellan 20.30 och 21.30 och tänd några stearinljus i stället.

Din hyra för 2023 är inte klar

Fastighetsägarna har, tillsammans med oss som hyresvärd, begärt en höjning av din hyra från och med den 1 januari 2023. Hyresförhandlingarna drar ut på tiden Så snart förhandlingarna är klara kommer du att få information om din nya hyra skickad till dig av din hyresvärd. Vanligtvis kommer informationen med din nya hyresavi. Vi vill samtidigt […]

Lediga lokaler på Viktor Rydbergsgatan

Nu har vi två lokaler lediga i ett av våra äldsta och vackraste hus. Viktor Rydbergsgatan 14 byggdes 1916 och har sedan dess varsamt anpassats till dagens behov. Huset består idag av lokaler och mycket av fastighetens ursprungliga charm är bevarad. Centralt läge i lummiga omgivningar precis ovanför Avenyn med tillgång till uteplatser i trädgården.

Ernst Rosén ansluter sig till Handslaget

Ernst Rosén blir den 48:e fastighetsägaren att ansluta sig till Handslaget, Business Region Göteborgs initiativ för att nå en cirkulär byggbransch i Göteborgsregionen. Målet är att etablera och utveckla återbruksmarknaden i Göteborg och satsningen är ett led i vårt hållbarhetsarbete.

Nominerade till kundkristallen 2023

Vi är stolta över att ha blivit nominerade till Kundkristallen i kategorin Högsta Profil av våra bostadshyresgäster.

God jul önskar vi på Ernst Rosén

En riktigt God Jul önskar vi på Ernst Rosén. I år har vi gett en julgåva till barnen på Drottning Silvias barnsjukhus. För att skapa positiva och glädjande stunder som ger nya krafter.

Ernst Rosén välkomnar Fastighetsutvecklingschef och Affärschef Bostad & Lokal

Ernst Rosén tar nästa steg mot framtidens hållbara bostäder och lokaler och förstärker organisationen med två nyckelroller. Vi välkomnar Louise Samuelsson som Affärschef Bostad & Lokal och Anders Hellgård som Fastighetsutvecklingschef.

190 nya e-fakturor och 9500 kronor till Naturskyddsföreningen.

Tack till alla er som anslöt er till e-faktura under november månad. Totalt 190 nya e-fakturor fick vi in under vår kampanjperiod. Som tack till er och som stöd till våra skogar ger vi 9 500 kronor till Naturskyddsföreningens arbete. Ett litet bidrag för att bevara våra stora skogar.

Är du en av vinnarna?

Nu har vi dragit vinnarna för oktober och november månad bland er som svarat på årets kundenkät.

Brandvarnarens dag 1 december

Idag är det brandvarnarens dag – en dag då allmänheten uppmanas att testa sina brandvarnare för att kontrollera att de fungerar.

Gårdsfika – tack för att du kom!

Nu pågår vår stora kundundersökning där du som bostadshyresgäst får tycka till om ditt boende och vår service. I samband med det har vi varit ute och bjudit på gårdsfika i några av våra kvarter, för möjligheten att ställa frågor kring enkäten och även öppna upp för fler idéer kring vad vi kan förbättra i […]

Kampanj för e-faktura hela november

Anslut dig till e-faktura under november månad så är du med och stöttar Naturskyddsföreningens arbete. För varje hyresgäst som ansluter sig mellan 1-30/11 skänker vi 50:- till deras arbete med att bevara skyddsvärd skog och stärka den biologiska mångfalden.

Välkommen Emma – 4 snabba frågor

Vi är så glada över att hälsa Emma Hedlund välkommen till vår kundavdelning. Emma är inte helt ny på Ernst Rosén utan började sin yrkesbana inom fastighetsbranschen genom att göra sin LIA-praktik hos oss. Vi passade på att ställa några frågor till Emma om hur hon upplevt sin tid hos oss hittills och vad hon […]

Tack till er som kom till gårdagens match på Gamla Ullevi

Vi firar vårt 70-årsjubileum med olika nedslag under året. Igår, söndag 16 oktober, var vi matchvärd när ÖIS mötte Jönköpings Södra IF på Gamla Ullevi och hade glädjen att kunna bjuda in våra hyresgäster till matchen.

Nu påbörjas hyresförhandlingarna 2023

Ernst Rosén är medlem i branschorganisationen Fastighetsägarna som genomför de årliga hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen. Nu påbörjas förhandlingarna inför 2023 års hyror. Här kommer några vanliga frågor och svar om årets förhandlingar.

Snart dags för kundundersökning

Vi vill veta vad du som hyresgäst tycker om ditt boende och vår service. Enkäten går att besvara via via sms, mail, pappersenkät eller genom att ringa.

Ernst Rosén – 70 år idag

Idag är det inte bara högtidsdag för ett av våra mest älskade bakverk. Det är även vår födelsedag!

Nu kan du söka lägenhet på Jungmansgatan 31-33

Här bor du granne med Slottsskogen på våning 7 och 8 med fantastisk utsikt över Göteborg. 38 helt nya lägenheter har byggts på en befintlig fastighet som samtidigt genomgår en totalrenovering.

MC-garageplatser för uthyrning

Vi har ett antal MC-garageplatser lediga för uthyrning i Lunden och på Redbergsvägen.

Välkommen Fredrik

Vi förstärker organisationen med en ny roll och välkomnar Fredrik Bjarnesjö som Business Controller. Fredrik kommer med sin kunskap och tidigare erfarenhet från branschen att tillföra mycket till oss Ernst Rosén.

Öppettider i sommar

Du når Fastighetsansvariga under hela sommaren mellan kl 07.00 – 16.00. Besökstiderna är däremot lite begränsade. Se aktuella öppettider här

Hyra för 2022

Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen har kommit överens om hyrorna för 2022. Hyran gäller från 1 april. Du kommer se den nya hyran på kommande hyresavier.

Angående händelsen på Övre Husargatan

Med anledning av händelsen i Annedal 28 september 2021. Denna sida uppdaterades senast den 27 september 2022 kl 12.00.

Chef Fastighetsutveckling

Vi tar nu nästa steg mot framtidens hållbara bostäder och lokaler och förstärker organisationen med flera nyckelroller. Som Chef Fastighetsutveckling på Ernst Rosén har du ett övergripande ansvar för utvecklingen av fastighetsbeståndet och den tekniska förvaltningen.

Affärschef Bostad & Lokal

Ernst Rosén bygger för framtiden, vill du bli en del av vår utvecklingsresa? Är du en affärsorienterad och engagerad ledare med erfarenhet från fastighetsbranschen – van att leda kollegor i förändring? Då kan det vara dig vi söker!

Hyran för 2022 ännu ej klar

Fastighetsägarna har, tillsammans med oss som hyresvärd, begärt en höjning av din hyra från och med 1 april 2022. Hyresförhandlingarna pågår fortfarande och är ännu inte klara.

Välkommen Ann-Charlott

Ny medarbetare! Vi har glädjen att välkomna vår nya kollega Ann-Charlott Scotting som kundansvarig för våra lokaler. Ann-Charlott har lång erfarenhet av lokaluthyrning och kommer att stärka vår organisation med sin kunskap.

Vårens gårdsevent i våra kvarter

Tack till alla som kom och minglade, åt glass och korv, målade teckningar och gick tipspromenad på våra gårdsevent nu i vår. Vi är så glada att så många av er tog er tid att fira våra första 70 år med oss och bidra till den härliga stämning som det blev på gårdarna. Deltog du […]

Vi söker Business controller

Vi tar nu nästa steg mot framtidens hållbara bostäder och lokaler och behöver komplettera vår organisation med en helt ny roll som blir en viktig del i vår utvecklingsresa.

En födelsedag för våra yngsta hyresgäster tillsammans med ÖIS.

Den 4 juni kl 13.00-16.00 är alla barn och ungdomar som bor i våra hus välkomna till ÖIS-gården för att fira våra första 70 år tillsammans med Örgryte IS. Spelare från ÖIS är på plats och det blir fotboll och andra bollekar, men också e-sport med ÖIS FIFA-spelare som vann e-allsvenskan.

Läs vår Årskrönika för 2021

Ta del av intervjuer, berättelser, lite siffror och tankar om året som gick och de åren som kommer.

Vi fyller sjuttio. Det vill vi fira med dig.

I år fyller vi 70 år och det vill vi fira med dig. Under kommande veckor ställer vi till med kalas på din, eller en närliggande, gård.

Husen och låtarna som håller

Det finns artister som har skapat låtar som aldrig går ur tiden. Lite så är det med våra hus. De är byggda under olika årtionden och står för en viss stil. Vi värnar om deras personlighet, men samtidigt utvecklar vi dem för vår tid.

Hem ljuva hem. Igen.

Nu är vi klara med renoveringen av uppgång 18 på Övre Husargatan efter händelsen förra året. Varmt välkomna hem och tack för ert tålamod.

Din hyra för 2022 är inte klar

Fastighetsägarna har, tillsammans med oss som hyresvärd, begärt en höjning av din hyra från och med 1 april 2022. Hyresförhandlingarna pågår Så snart förhandlingarna är klara kommer du att få information om din nya hyra skickad till dig av oss.

Kvarter Oscars på Marstrand

Ett av våra större utvecklingsprojekt som vi jobbar med är Kvarter Oscars på Marstrand. Ernst Rosén köpte fastigheten redan år 2004 och sedan dess har arbetet med att ta fram en plan för framtidens Oscars pågått. Med varsam hand och respekt för historien bygger vi nu 22 exklusiva bostadsrätter i samma stil och på samma […]

Vill du sommarjobba hos oss?

Vill du bli en av våra Unga Rosénare i sommar? Nu kan du som är mellan 16–19 år och bor i något av våra kvarter söka sommarjobb hos oss på Ernst Rosén. Dina arbetsuppgifter kommer att variera och innehålla allt ifrån att städa och måla till att rensa rabatter och se till att området är […]

Ett hem för dina frågor

Har du sett vårt nya kundforum? Här hittar du våra vanligaste frågor och svar om ditt boende eller lokal. Du kan även ställa egna frågor till oss. Välkommen in

Nominerade Högsta Serviceindex Lokaler

Hyresgästerna har sagt sitt och vi är glädjande nog en av de hyresvärdar som är nominerade till årets Kundkristall, i kategorin Högsta Serviceindex Lokaler.

Vi söker kundansvarig till våra kommersiella lokaler

Vill du arbeta på ett utvecklingsorienterat och nytänkande fastighetsbolag där du får vara med och påverka? Vill du vara med på resan att skapa världens bästa arbetsplats och samtidigt ta ansvar för utveckling av fastigheter och göra affärer? Då kan du vara rätt person för oss!

Gott nytt år. För sjuttionde året i rad.

Den 4 oktober fyller vi 70 år, men räkna med att hela året blir en enda lång förfest. Och efterfest. Håll koll på vad som händer i våra sociala kanaler, anslagstavlor och i brevlådan. Välkommet till ett år där vi fokuserar på ett hållbart boende. Precis som vi alltid har gjort.

God jul och gott nytt år

Vi på Ernst Rosén vill tacka alla våra fantastiska kunder, leverantörer, samarbetspartners och branschkollegor för året som gått. Det har varit ett speciellt år, med oförväntade händelser och med många känslor. Men också mycket positivt som vi bär med oss in i det nya året. Ett år då vi fyller 70 år och där det […]

Johan Rosén utsedd till koncernchef

Styrelsen i Ernst Rosén AB har den 26 augusti utsett Johan Rosén till koncernchef.

Förråd Liedstrandsgatan uthyres

Behöver du extra förvaringsutrymme? Nu finns det möjlighet att hyra förråd i källargången på Liedstrandsgatan 3.

Hyra för 2021

Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen har kommit överens om hyrorna för 2021. Hyran gäller från 1 april.