Tre anledningar till varför man ska fika oftare

Fikatävlingen, som vi hade med i senaste hyresgästinfon, är nu avgjord. Det var många som hittade hunden Doris i årets årsredovisning och skrev en fin motivering, tack till alla som var med och tävlade. Till slut enades vi om tre vinnare som får gå på café tillsammans med en vän. Här är de tre vinnarna och tre bra anledningar varför man ska fika.

1

Jag tar med min man och våra två barn. Vi har minskat fika på caféer och restaurangbesök den senaste tiden på grund av ekonomin, men vi är en familj som uppskattar hembakat och hemlagat väldigt mycket! Vår son har alltid varit förtjust i mat och att äta ute, ett sådant barn som vill prata med kockarna efter restaurangbesöket. Att fika är en lyx vi inte unnar oss längre, så det skulle bli en stor grej för barnen att gå på café med hela familjen!

2

Om jag vinner presentkort på ett kafé, då tar jag med mig min granne som snart fyller 82 år. Vi har bott grannar i 15 år och vi hjälper varandra när vi är sjuka. Den ena går och handlar mat till den andra. Vi firade julafton ihop när det var corona. Då träffades vi och åt mat tillsammans och såg en julfilm. Hon är 40 år äldre än mig, men åldern har ingen betydelse. Nyligen köpte vi glass på stan och satt på en bänk och tittade på folk. Min granne hade tyckt att det var jätteroligt om jag vann presentkort, så att vi kunde gå ut och fika. Vilken överraskning!

3

Jag önskar en fikastund för min son tillsammans med sin mormor. Mormor, som också bor i området, brukar hämta vår son på förskolan. Jag vet att de hade uppskattat en mysig fika i solen tillsammans. Vi fikar ofta på vårt lokala café, vi tycker det är viktigt att supporta våra lokala verksamheter och få vårt område, företagen och människorna här att växa.

 

Tack till alla som var med och tävlade och skrev så fina motiveringar!