Omtanken om din hälsa

Vi kliver in hos vår nya hyresgäst Omtanken på Redbergsvägen för att hälsa dem välkomna till sin nya lokal, fråga hur de mår och hur vi ska hålla oss friska i sommar.

Hej Theresia,

– legitimerad sjuksköterska och tf verksamhetschef för Omtanken Järnhälsan i Olskroken.

Varför blev det området kring Olskroken och Redbergsvägen?

Vi är verkligen glada över den nya mottagningen som är en av våra nio vårdcentraler runt om i Göteborg och Mölndal, berättar Theresia. Storleken passar oss perfekt och det är lätt att komma hit både med spårvagn, buss och bil. Olskroken är ett fantastiskt kvarter med ett aktivt företagande som håller området levande. Det mesta finns i närområdet och vill man ha lite lugn kan man med fördel ta en promenad på Östra kyrkogården och njuta av grönskan. Nu ser vi fram emot att samarbeta med våra grannar som har stått ut med allt stök under renoveringen.

Vad har ni för planer framåt?

Den första september öppnar vi en rehab mottagning i våra lokaler. På så sätt kan vi samverka mellan våra olika team och optimera vård och behandling. Rehabavdelningen kommer att bestå av både fysioterapeuter och arbetsterapeut. Hit kan man vända sig om man har någon slags smärta,  stress- och sömnsvårigheter eller kvinnohälsa. Vi vill ta hand om våra äldre och kommer att öppna en mottagning för dem i höst. Vi tror också på vårt BVC. Vi startar också upp föräldragrupper direkt efter sommaren, det har många frågat efter. Vi strävar alltid efter att våra patienter ska känna delaktighet och trygghet i vård och behandling.

Hur ska vi hålla oss friska i vår och sommar?

Vila och återhämtning är väldigt viktigt, men det kan man få på olika sätt. Vi ger dig gärna råd utifrån vem du är. Kom förbi så bjuder vi på en kopp kaffe i väntrummet. Du kan också ringa eller kontakta oss via vår app Medtanken om det passar dig bättre.

Hur ser öppettiderna ut?

Omtanken har öppet 07.45 -17.00 måndag till torsdag samt till 16.00 på fredag (vi finns på telefon till 17.00). Våra undersköterskor hälsar dig välkommen i receptionen som alltid är bemannad.

 

Vi hälsar Theresia och resten av gänget varmt välkomna till området och till Ernst Rosén, hoppas ni kommer att trivas i er lokal!