Landala Frukthall – ny butik i Annedal

Glädjande nyheter för alla som älskar frukt och grönt. Efter att ha drivit frukt- och grönsaksbutik i Landala sedan 2016 har Landala Frukthall nu öppnat ytterligare en butik i en av våra lokaler i Annedal. Vi svängde förbi butiken och träffade ägaren Ismail och vi undrar förstås hur han trivs och vad som smakar allra bäst just nu.

Varför Annedal?

För många år sedan, innan jag startade min egen verksamhet, låg det en butik här som jag tyckte var den bästa frukt- och grönskaksbutiken i hela stan. Det var så jag blev lockad att öppna eget och jag har tagit mycket inspiration från just den butiken. Dessutom är Annedal ett härligt område med mycket liv och rörelse.

Vilka grönsaker och frukter är som bäst nu?

Snart kommer sommarens favoriter som nektariner, bigarråer, vattenmelon och jordgubbar. Vi är väldigt måna om att hålla en hög kvalitet och jag provsmakar allt som säljs i butiken. Köper man hem något som sedan visar sig inte vara bra så är det bara att komma in i butiken så ersätter jag den produkten med en ny. Det brukar jag säga till våra kunder när de handlar.

Vilka är storsäljarna?

Det är en stor blandning av vad kunderna köper i butiken, allt från grönsaker till rotfrukter och frukt och bär. Vi har också ett sortiment av skafferi- och kylvaror. Men det som vi säljer allra mest av skulle jag säga är bär och i synnerhet jordgubbar. Det är också en målsättning jag har, att vi ska vara bäst på just bär, jordgubbar och vattenmelon.

Vad har ni för planer framåt?

Nu ska vi få i gång den nya butiken och se till att de boende i närområdet får upp ögonen för oss. Jag är verkligen glad att vi är i gång, jag hoppas att vi blir lika omtyckta som i Landala. Välkommen förbi, vi har öppet varje dag, året runt, förutom på nyårsdagen.

Vi önskar Ismail lycka till. Det kommer att bli både grönare och skönare i Annedal. 

 

Öppettider Landala Frukthall Annedal

Vardagar 8-19, lördagar 8-18, söndagar 9-17.

Mer info

Följ Landala Frukthall på Facebook