Med gemensamma vattenkrafter

Spara vatten och vinn ett glassigt pris. Till den fastighet som sänker sin vattenförbrukning mest under maj månad kommer vi ut och bjuder på glass på gården.

Väldigt mycket vatten rinner bara ut i avloppet. Och visst är det lite slöseri med en av våra viktigaste och godaste naturtillgångar? Det kostar också en hel del energi när vattnet ska värmas upp och renas. Faktum är att var och en av oss förbrukar i snitt 140 liter vatten varje dag.

Därför hänger vi nu på Göteborgs Stads kampanj för att dra ner på vattenförbrukningen och utmanar dig att stänga kranen lite oftare. Tillsammans sparar vi på miljön och dessutom har du chansen att vinna ett gott pris tillsammans med dina grannar. Bara en så enkel sak som att duscha lite kortare gör mycket. Idag tillbringar vi i snitt sex minuter under strilande vatten. Men om vi gör som Göteborgs Stad uppmanar oss, att inte duscha längre än en schlager så halverar vi tiden i duschen.

Nu utmanar vi alla våra hyresgäster att spara vatten.

Är det du och dina grannar som kan spara flest liter? Till den fastighet som sänker sin vattenförbrukning mest under maj månad, jämfört med april, kommer vi ut och bjuder på glass på gården.

Varje droppe räknas. Så här kan du spara på dem.

För att du ska komma igång har vi tagit fram några enkla spartips som kanske också inspirerar dig att komma på egna knep för att förbruka mindre vatten. Tillsammans kan vi spara en massa liter. En droppe hit eller dit spelar faktiskt roll.

Läs mer här