Om oss

Om Ernst Rosén

Ernst Rosén är ett av de större privatägda fastighetsbolagen i Göteborg. Vi grundades på 50-talet av just byggmästaren Ernst Rosén. Idag är fjärde generationen verksam i bolaget och bygger för framtiden. Med hyresgästen i fokus äger, förvaltar och utvecklar Ernst Rosén fastigheter i hela Storgöteborg. Fastigheterna finns främst i centrala delarna av Göteborg, Lerum och Kungsbacka.

Publikationer

Här hittar du våra publikationer så som Årsredovisningar.

Våra fastigheter

Här kan du se alla våra fastigheter i Göteborg och Lerum.

Pressrum

Här hittar du bland annat senaste nyheterna och mediearkiv .

Ernst Rosén i media

Här är en sammanställning av när vi syns i media.

Koncernen Ernst Rosén

Förutom vår kärnverksamhet att förvalta och utveckla vårt befintliga fastighetsbestånd har vi fler bolag inom koncernen. Här intill kan du läsa mer om dem och deras inriktning.

Ernst Rosén Fastighetsförvaltning

Ernst Roséns kärnverksamhet är att äga, förvalta och utveckla befintligt fastighetsbestånd.

Ernst Rosén Projektutveckling

Ernst Rosén utvecklar fastigheter och mark för nybyggnation av bostäder.

Nääs Fabriker

Ernst Rosén äger, utvecklar och driver Nääs Fabriker, mötesplatsen med hotell- och konferensanläggning, lokaler och butiker.

Aranäs Fastigheter

Ernst Rosén är genom hälftenägda Aranäs AB, dominerande fastighetsägare i Kungsbacka.

Örgryte Bostads AB

Ernst Rosén är en av fem delägare till Örgryte Bostads AB som äger, utvecklar och förvaltar Prästgårdsängen i Örgryte, Göteborg.

Barsebäck Golf & Country Club

Den 2 november 2020 tillträder Ernst Rosén som ny ägare av Barsebäck Golf & Country Club AB  och Järvavallens Conference  & Country Club AB.

Vallda Golf & Country Club

Ernst Rosén äger och driver den skotskinspirerade artonhålsbanan i Vallda utanför Kungsbacka.

engagemang-1

Engagemang

För oss på Ernst Rosén är det viktigt att vi är med och bidrar till en bättre vardag för nästa generation. Om vi kan stötta barn och ungdomar oavsett förutsättningar stärker det vårt mål att vara en god förebild och bidra till ett socialt hållbart samhälle. Detta gör vi genom att stödja och följa olika organisationer och verksamheter som framförallt arbetar med att förbättra förutsättningar för barn och ungdomar.

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn – och ungdomssjukhus

En stiftelse som med insamlade medel från företag och allmänhet sprider glädje och skapar stunder där barn slipper tänka på att de är sjuka, åtminstone för en liten stund, stunder som ger nya krafter, där glädjen och leken läker.

Drottning Silvias barn-och ungdomssjukhus i Göteborg är Sveriges största och ett av Europas största barn- och ungdomssjukhus.

Fastighetsakademin

Fastighetsakademin är branschens skola. En yrkeshögskola i Göteborg som ägs och drivs av ett 50-tal, både kommunala aktörer och privata fastighetsbolag, primärt verksamma i Västsverige. Ernst Rosén samarbetar och är en av delägarna.

Detta gör skolan helt unik och garanterar att utbildningarnas innehåll uppfyller branschens krav och förväntningar. Skolan har sedan 1999 utbildat över 2 000 medarbetare och en överväldigande majoritet återfinns idag på samtliga förekommande befattningar inom fastighetsbranschen.

ÖIS

En av de äldsta fortfarande verksamma idrottsklubbarna i Sverige bildades redan 1887.

Örgryte har sektioner för bowling, brottning, friidrott, handikappidrott, fotboll och kan nå många barn och ungdomar med olika intressen och behov för att ge dem en möjlighet att utvecklas.

Hållbarhet

Vi ser långsiktighet som en förutsättning för en hållbar utveckling. Det handlar om stort och smått, att i varje del av vårt arbete ta hänsyn till hur vår natur påverkas. När vi bygger för kommande generationer, när vi skapar förutsättningar för energieffektiva lösningar, minskat restavfall och grönare transporter. Det handlar i mångt och mycket om att vi har ett ansvar att lyfta frågan, att ta egna initiativ, att göra våra hyresgäster, samarbetspartners och omgivning medvetna om hur man med enkla medel kan göra miljösmarta val. Genom att föregå med gott exempel hoppas vi kunna inspirera andra att göra kloka val.

Med utgångspunkt i vår vision och den globala omställningsagendan har vi tagit fram en hållbarhetsstrategi för Ernst Rosén. Arbetet har resulterat i ett ramverk med tre strategiska hållbarhetsområden som visar vår ekonomiska, miljömässiga och sociala påverkan.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete i vår års- och hållbarhetsredovisning

ER_JUNG_20