Under boendetiden

Här har vi samlat info om saker som är bra att känna till när du bor hos oss.

Hyra

Du betalar hyran i förskott, senast sista vardagen i varje månad. Tänk på att alltid att betala, vi skickar inte ut några påminnelser. Vi samarbetar med Ropo, och det är de som skickar krav när hyror är försenade eller obetalda. Vi skickar ut hyresavin månadsvis, i början av månaden. Ett enkelt sätt att betala hyran är att ansluta sig till e-faktura som du ansöker om via din internetbank. Läs mer om det här 

Jungmansgatan9139_HDR

Ta hand om din lägenhet

Det är viktigt att du vårdar din lägenhet väl. Mycket kan du fixa själv, men det finns en del saker du behöver tänka på. Har du frågor om renovering och skötsel kan du alltid kontakta kund- eller fastighetsansvarig.

Temperatur och ventilation

Värmen i din lägenhet styrs automatiskt utifrån utomhustemperaturen. Temperaturen i din lägenhet ska vara minst 20 grader över tid men kan tillfälligt vara lite lägre vid snabba väderomställningar. Skulle temperaturen under en längre tid ligga under 19 grader fast ventilerna är öppna vill vi att du felanmäler detta. Men det finns även saker som du kan göra hemma för att se till att värmen cirkulerar som den ska i lägenheten.

Hus 41
ER_LUNDEN_11

Tillsammans för en hållbar miljö

Vi har alla ett gemensamt ansvar för vår miljö och det finns också förordningar om att du som hyresgäst är skyldig att sortera ditt hushållsavfall enligt Miljöbalken och Avfallsordningen. Därför finns det möjlighet att sortera returpapper, tidningar, förpackningar med mera i de flesta områden.

Trygghet och trivsel

När du bor i ett flerfamiljshus bor du tillsammans med grannar, både i trappuppgången och i kvarteret. Då är det viktigt att visa hänsyn för varandra. Tillsammans skapar vi en trivsam stämning och ett tryggt boende.

ER_JUNG_17
Plata¦ègatan79196

Hyra ut i andrahand

Du kan få hyra ut din lägenhet i andrahand om du har beaktansvärda skäl, studier eller tillfälligt arbete på annan ort och inte kan bo i din lägenhet under en viss tid. Vi godkänner även provboende med sambo under kortare tid.

Alla andrahandskontrakt skall vara godkända av oss.