Bostad

Spara på vattnet och energin

Har du en läckande kran eller wc-stol är det viktigt att du anmäler det till din Boendeserviceexpedition med en gång. En läckande toalettstol kan bli uppåt 1150 fulla badkar av slösat vatten under ett år.

Om du stänger av kranen när du borstar tänderna eller tvålar in dig sparar du ungefär sex liter i minuten. Hur mycket kan du spara?

Tvätta i så låg temperatur som möjligt.

Om du frostar av din frys regelbundet så drar den mindre energi.

ER_JUNG_19
ER_LUNDEN_11

Återvinning är en ren vinst

Återvinn så mycket du kan. Lämna gärna allt du inte behöver som kan återvinnas eller återanvändas på närmaste återvinningsplats eller om det finns miljörum i fastigheten. Det vinner vi alla på. Fastighetsansvarig visar vad som gäller i din fastighet.

Vik ihop kartonger och förpackningar, så att de tar så liten plats som möjligt. Ju mer återvunnet material som går i ett kärl, desto färre transporter behövs.

Minska mängden onödig reklam. Sätt ett klistermärke på dörren som tackar nej till reklam. Kontakta oss om du vill ha ett märke.

Om vi lämnade in Sveriges alla använda kapsyler skulle det räcka till hela 2 200 nya personbilar varje år!

Bättre inomhusklimat

ER_JUNG_6

Ladda bilen

I vissa garage kan vi erbjuda garageplats med elbilsladdning. Kontakta oss gärna om du är intresserad av detta, mer information finns här