Mejerigatan 18-22

Antal lägenheter: 75 st
Lägenhetsyta: 6000 m²
Lokalyta: 0 m²
Byggår/Ombyggd: 1963/2018

Läs mer om området
Läs energideklaration

Vi finns i området under dagtid för att ta del av dina ärenden. Här nedan kan du se när expeditionen är bemannad. Övrig tid kopplas telefonen vidare till mobiltelefonen så att du lätt kan nå oss.
För frågor som rör hyresavtal kontakta
support@ernstrosen.se 031-80 60 80
För frågor som rör garageuthyrning kontakta
parkering@ernstrosen.se
För frågor som rör hyresinbetalningar kontakta
hyra@ernstrosen.se 031-80 60 80

Tobias Sundberg

Besöksadress: Utlandagatan 6A
Besökstider:
Måndag, onsdag, fredag kl 7:00-9:00.
Tel: 031-81 44 19
utlandia@ernstrosen.se

Området Kallebäck

Kallebäck ligger i direkt anslutning till natursköna Delsjöområdet med golfbana på gångavstånd. Hit är det lätt att ta sig till och från de stora trafiklederna, Landvetter Flygplats når du på 20 minuter med bil. I området finns Mjölktorget. Med buss eller cykel tar du dig lätt till centrala Göteborg eller till Korsvägen med Universeum, Världskulturmuseet eller Liseberg. Det är inte långt till skola och barnomsorg i Skår.

Namnet Kallebäck kommer av den källa som finns i området och som är känd för sitt fantastiska vatten. År 1785 köpte Göteborgs stad källan för att bygga en reservoar och drog en rörledning för att leda vattnet in till staden. Ledningen mynnade ut i en fontän av trä vid Kungsporten. Vattnet användes också av Lyckholms Bryggerier vid Mölndalsån. Så sent som 1970 byggdes en vattenledning till Pripps Bryggerier i Högsbo industriområde.

I Kallebäck finns en kolerakyrkogård från 1866 och ovanför denna en hällkista, kung Rings grav, från slutet av stenåldern. Kallebäck började bebyggas under 1950-talet. Innan dess var det landsbygd.

För information om skolor, barnomsorg, äldreomsorg och social service:
Kontakta Stadsdelsnämnd Örgryte

Aktuellt

Hjälp till att spara på vattnet i helgen

Nu i helgen, den 26-​​​​​28 maj uppmanas alla göteborgare att hushålla extra med vattnet eftersom Göteborgs stad ska utföra ett stort arbete på vattenledningsnätet. Ska du använda mycket vatten, så gör det helst innan kl 23.00 på fredag 26 maj.

Hemma hos är snart hemma hos dig

I dagarna hittar du vår hyresgästinfo Hemma hos i din brevlåda. Här kan du bland annat ta del av resultatet från den senaste kundundersökningen, läsa om nya hyresgäster i våra lokaler, vinna en fika och få info om annat smått och gott som är aktuellt just nu.

Landala Frukthall – ny butik i Annedal

Glädjande nyheter för alla som älskar frukt och grönt. Efter att ha drivit frukt- och grönsaksbutik i Landala sedan 2016 har Landala Frukthall nu öppnat ytterligare en butik i en av våra lokaler i Annedal. Vi svängde förbi butiken och träffade ägaren Ismail och vi undrar förstås hur han trivs och vad som smakar allra […]