Karl Gustavsgatan 53-67

Antal lägenheter: 173 st
Lägenhetsyta: 10950 m²
Lokalyta: 900 m²
Byggår/Ombyggd: 1971

Läs mer om området
Läs energideklaration

Vi finns i området under dagtid för att ta del av dina ärenden. Här nedan kan du se när expeditionen är bemannad. Övrig tid kopplas telefonen vidare till mobiltelefonen så att du lätt kan nå oss.
För frågor som rör hyresavtal kontakta vår support
support@ernstrosen.se 031-80 60 80
För frågor som rör garageuthyrning kontakta
parkering@ernstrosen.se
För frågor som rör hyresinbetalningar kontakta
hyra@ernstrosen.se 031-80 60 80

Hasse Lundbeck

Besöksadress: Karl Gustavsgatan 51
Besökstider:
Tisdag & torsdag kl. 8:00-9:00
Tel: 031-18 38 42
karlgustav@ernstrosen.se

Området Landala

Landala ligger endast ett stenkast från Göteborgs paradgata Avenyn med ett rikt utbud av teatrar, biografer, butiker och restauranger. På Landala torg finns närservice och dagligvaruhandel. Kommunikationerna är goda och man tar sig lätt med buss och spårvagn till andra delar av staden. På gångavstånd hittar du Chalmers Tekniska Högskola.

I mitten av 1800-talet tillhörde området Örgryte kommun och kallades Krokslätts Nordgården. Säsongsarbetare från andra trakter kom till Göteborg för att arbeta men fick ingen bostad. Istället arrenderade de mark i utkanten, i nuvarande Landala, där de byggde upp enkla hus. År 1876 köptes Landala av Göteborgs stad som byggde en helt ny stadsdel som stod klar 1910. I början av 1960-talet dömdes Landala återigen till rivning. Här fanns då 2 200 omoderna lägenheter, de flesta med WC på gården och utan tillgång till dusch eller bad. Åren 1967–1970 flyttades hyresgästerna och man uppförde helt nya fastigheter.

För information om skolor, barnomsorg, äldreomsorg och social service:
Kontakta Stadsdelsnämnd Centrum.

Aktuellt

Med gemensamma vattenkrafter

Spara vatten och vinn ett glassigt pris. Till den fastighet som sänker sin vattenförbrukning mest under maj månad kommer vi ut och bjuder på glass på gården.

Ledig lokal i hjärtat av Lunden

Testa dina vingar, prova ett koncept, smygstarta eller komplettera din verksamhet för en kortare tid. Vi har en lokal på Danska vägen 76 som är perfekt för en pop up-butik.

Ett år av utveckling för framtiden

I dag publicerar vi vår årsredovisning där vi sammanfattar 2023 och delar med oss av höjdpunkter, siffror och fakta.