Karl Gustavsgatan 53-67

Antal lägenheter: 173 st
Lägenhetsyta: 10950 m²
Lokalyta: 900 m²
Byggår/Ombyggd: 1971

Läs mer om området
Läs energideklaration

Vi finns i området under dagtid för att ta del av dina ärenden. Här nedan kan du se när expeditionen är bemannad. Övrig tid kopplas telefonen vidare till mobiltelefonen så att du lätt kan nå oss.
För frågor som rör hyresavtal kontakta vår support
support@ernstrosen.se 031-80 60 80
För frågor som rör garageuthyrning kontakta
parkering@ernstrosen.se
För frågor som rör hyresinbetalningar kontakta
hyra@ernstrosen.se 031-80 60 80

Hasse Lundbeck

Besöksadress: Karl Gustavsgatan 51
Besökstider:
Tisdag & torsdag kl. 8:00-9:00
Tel: 031-18 38 42
karlgustav@ernstrosen.se

Området Landala

Landala ligger endast ett stenkast från Göteborgs paradgata Avenyn med ett rikt utbud av teatrar, biografer, butiker och restauranger. På Landala torg finns närservice och dagligvaruhandel. Kommunikationerna är goda och man tar sig lätt med buss och spårvagn till andra delar av staden. På gångavstånd hittar du Chalmers Tekniska Högskola.

I mitten av 1800-talet tillhörde området Örgryte kommun och kallades Krokslätts Nordgården. Säsongsarbetare från andra trakter kom till Göteborg för att arbeta men fick ingen bostad. Istället arrenderade de mark i utkanten, i nuvarande Landala, där de byggde upp enkla hus. År 1876 köptes Landala av Göteborgs stad som byggde en helt ny stadsdel som stod klar 1910. I början av 1960-talet dömdes Landala återigen till rivning. Här fanns då 2 200 omoderna lägenheter, de flesta med WC på gården och utan tillgång till dusch eller bad. Åren 1967–1970 flyttades hyresgästerna och man uppförde helt nya fastigheter.

För information om skolor, barnomsorg, äldreomsorg och social service:
Kontakta Stadsdelsnämnd Centrum.

Aktuellt

Hjälp till att spara på vattnet i helgen

Nu i helgen, den 26-​​​​​28 maj uppmanas alla göteborgare att hushålla extra med vattnet eftersom Göteborgs stad ska utföra ett stort arbete på vattenledningsnätet. Ska du använda mycket vatten, så gör det helst innan kl 23.00 på fredag 26 maj.

Hemma hos är snart hemma hos dig

I dagarna hittar du vår hyresgästinfo Hemma hos i din brevlåda. Här kan du bland annat ta del av resultatet från den senaste kundundersökningen, läsa om nya hyresgäster i våra lokaler, vinna en fika och få info om annat smått och gott som är aktuellt just nu.

Landala Frukthall – ny butik i Annedal

Glädjande nyheter för alla som älskar frukt och grönt. Efter att ha drivit frukt- och grönsaksbutik i Landala sedan 2016 har Landala Frukthall nu öppnat ytterligare en butik i en av våra lokaler i Annedal. Vi svängde förbi butiken och träffade ägaren Ismail och vi undrar förstås hur han trivs och vad som smakar allra […]