Vi har sett våra hyresgäster flytta hem i 70 år. Det ska vi fira.

För sjuttio år sedan beslutade sig Ernst Rosén för att ta över byggnadsfirman han var byggledare på. Men det var inte speciellt mycket som den före detta textilarbetaren tog över. Ett par byggbodar och en byggrätt. Men han hade sparat ihop 10 000 kronor och fick låna 50 000 för att bygga ett bostadshus. Sedan dess har vi byggt och förvaltat hus och kvarter för våra hyresgästers bästa.

Genom att utveckla våra fastigheter kan vi medverka till att skapa hållbara miljöer och trygga kvarter. Kan vi också vara en bra arbetsplats har vi de bästa förutsättningarna för att göra våra hyresgästers vardag bättre. För finns det något viktigare än våra hem.

Vi vill ge mer. Och varför inte göra det på vår sjuttioårsdag, eller rättare sagt under hela året. Vi ska fira med våra hyresgäster. Och då tänker vi både fest och satsningar som vi alla kan ha gott av i många år. Saker som stärker gemenskapen i våra områden, saker som gör livet trivsammare och tryggare.

Allt är inte spikat och klart. Men vi kan ge en liten vink. Vad sägs om en dag tillsammans på gården och en sportig familjedag för våra små hyresgäster. Dessutom bygger vi om och bygger till i flera av våra områden. Allt för framtiden.

Välkommen till vårt gemensamma jubileumsår. Den fjärde oktober fyller vi 70 år. Men räkna med att hela året blir en lång förfest och efterfest, med roligheter och överraskningar. Följ oss gärna på Instagram så har du koll på vad som händer. Vilket år det här kan bli.

Utvecklingen går framåt. Det är bara att titta bakåt.

Har man som vi jobbat på att våra hyresgäster ska känna sig som hemma sedan 1952 har det förstås hänt mycket under vägen. För det mesta har det gått bra och när det går bra kan vi satsa ännu mer på våra hyresgäster. Och vi tror att vi har det bästa framför oss. Vi ska fortsätta vårda våra fina hus och kvarter och vi ser oss omkring för att hitta möjligheter att vara med och bidra till en trivsammare och tryggare stad för alla. Det här är några viktiga saker som har hänt under åren.

Mellan 1965 och 1975 byggdes som aldrig förr i landet. Miljonprogrammet skulle garantera en modern lägenhet till alla. En miljon lägenheter på tio år. Under den här tiden byggdes flera av de hus och kvarter som vi förvaltar och utvecklar idag, i Annedal, Vegastan, Lunden och Landala.

När Benny Rosén tar över som VD efter sin far bestämmer man sig för att koncentrera sig på att förvalta de egna husen. Men ingen regel utan undantag, fem år senare förvärvas Flodéns Byggnads AB

Ett spännande kapitel i vår historia är förvärvet av Nääs Fabriker 1990, ett område med en betydligt längre historia än Ernst Rosén. 1994 är det dags för tredje generationen Rosén att ta över rodret. Reine Rosén blir VD och expansionen fortsätter, två år senare förvärvas 50% av Aranäs AB.

Under hela 00-talet har Ernst Rosén stärkt positionen som en av de mest tongivande privata fastighetsägarna i Västsverige. Både genom nya förvärv, men inte minst genom att utveckla fastigheterna för hyresgästernas bästa. Det uppmärksammas och Ernst Rosén utses till Årets Fastighetsägare av Fastighetstidningen 2004.

Efter ett omfattande renoveringsarbete invigs Nääs Fabriker Hotell och Restaurang 2006 som idag är ett av Sveriges mest uppskattade destinationer. 2009 invigs Vallda Golf & Country Club som har utvecklats till en av de bästa golfbanorna i Sverige.

I slutet av 2020 köper vi Barsebäck Golf & Country Club, en av landets finaste och mest anrika golfbanor med målsättningen att bli Sveriges bästa golfdestination.

I mars 2021 tillträdde Johan Rosén som ny koncern-VD. Han blir fjärde generationen att driva och utveckla familjeföretaget.

Oscars på Marstrand har en lång och kunglig historia, som efter många år äntligen fick ett lyckligt slut och en fantastisk start. Under 2022 är det dags att börja bygga ett nytt kvarter på den historiska marken. Men först skulle de 22 bostadsrätterna säljas under 2021. Och de såldes på fjorton dagar.

De senaste åren har det gjorts omfattande renoveringar allt för att skapa trygga och trivsamma kvarter. Vi fortsätter att bygga till och bygga nytt för de kommande 70 åren, eller 100 åren.