”När en organisation sätter upp ett mål om att bli bäst, krävs det att både ägare och ledare delar den mentaliteten och leder utvecklingen”

Johan Rosén

Ett möte med Johan Rosén

Den första maj i år tillträdde Johan Rosén som tf. vd för koncernbolaget Aranäs. Samtidigt är han fortsatt vice vd på Ernst Rosén och har en rad styrelseuppdrag. I sommarens reportage möter ni Johan som delar med sig av sin historia och berättar om vad som ligger till grund för hans drivkraft. Trevlig läsning!

Johan Rosén

Vill göra människor modigare

Jag träffar Johan Rosén på Aranäs huvudkontor i Kungsbacka. Det är full aktivitet runt om huvudkontoret som bara ligger ett stenkast från Kungsmässan. Stora vepor berättar om Kungsmässans nya utbyggnad och kvarteret Valand växer fram med bostäder och lokaler alldeles intill. Det händer mycket i Kungsbacka just nu och Aranäs är en stor del av allt som sker.

Rekrytering av ny vd till Aranäs är nu klar och ni välkomnar Nenne Pettersson, närmast från Hufvudstaden och med lång erfarenhet från IKEA.
”Det stämmer. Rekryteringsgruppen och styrelsen är eniga i detta beslut och jag ser verkligen fram emot att vara en del av Aranäs fortsatta utveckling med Nenne som ledare.”

Hur ser du på ditt uppdrag tills ny vd är på plats?
”Mitt uppdrag blir att, tillsammans med alla medarbetare på Aranäs, fortsatt bidra till en arbetsplats som vi alla känner en glädje och stolthet i att vara en del av.”

Så inspirerande, detta får du gärna berätta mer om?
Johan funderar en kort stund, sedan säger han: ”Det hela kommer nog från att jag inte gav mig själv chansen att bli riktigt duktig i golf. När jag var 14–15 år var jag bland de bästa i Sverige men jag gav aldrig mig själv chansen att ge det hundra procent, bli ännu bättre och lyckas fullt ut – vilket grundade sig i en oro för att misslyckas.”

Hur har detta präglat dig i dina olika yrkesroller?
”Det har utvecklats till att bli en av mina största drivkrafter, nämligen viljan att hjälpa andra människor utvecklas. Jag har vänt det negativa till något positivt istället. Jag vill skapa ett lugn i att det finns en utbredd  vilja i att skapa mod på arbetsplatsen. Inte bara här på Aranäs, utom inom hela Ernst Rosén-koncernen” säger Johan med ödmjukhet i rösten.

Jag är lite nyfiken på hur tidigare Rosénledare influerat honom och frågar vad han tar med sig in i framtiden från Ernst, Benny och Reine Rosén?
”Då skulle jag säga drivkraft från Ernst, godhet från Benny och utveckling och insikten att styrkan finns inom människorna från Reine” svarar han utan att tveka.

Hur ser du på framtidens ledare?
”Jag tror på att vara en förebild och samtidigt ha ett individanpassat ledarskap. Ta exempelvis när en organisation som sätter upp ett mål att bli bäst, då krävs det att både ägare och ledare delar den mentaliteten och leder utvecklingen.”

Johans kloka ord får avsluta en trevlig och givande pratstund. Tiden bokstavligen rusar iväg och Johan behöver avsluta. Det var härligt att få ta del av Johans historia och höra om hur han använder sina egna insikter för att bidra till att göra andra modigare. Tack för att du delar med dig Johan!

Ha en härlig sommar!

Anna-Lena Molin
Marknadsansvarig på Ernst Rosén