Var Vallda, 3 mil söder om Göteborg
Bana Hedbana
Antal hål 18
Öppnad 2009

Ingår i Ernst Rosén-koncernen

”Alla ska känna sig välkomna till Vallda”

Patrik Fredriksson, klubbchef

Var Vallda, 3 mil söder om Göteborg
Bana Hedbana
Antal hål 18
Öppnad 2009

Ingår i Ernst Rosén-koncernen

Det är en fantastisk fin sommardag i slutet av juni då jag beger mig ner till Vallda Golf & Country Club. Väl framme möts jag av ett folkmyller, banan är värd för Junior SM denna dag. Här ska jag träffa Patrik Fredriksson och Stefan Nilsson, klubbchef respektive banchef, och prata om vad som är hemligheten bakom en golfbana i toppklass.

Trevlig läsning!

Golfbana och mat i toppklass

Stefan, kan inte du beskriva banan och vad det är som gör den så unik?
”Först och främst vill jag nämna att det är den legendariske arkitekten Martin Hawtree som designat denna unika bana. Bara det säger mycket. Banan är hård och torr med vacker inbyggd design och spelstrategi. Tillsammans med konstruktionen gör detta att banan är rustad för framtiden. Vi utvecklar och förbättrar den ständigt” poängterar Stefan.

Jag har hört att banan aldrig har varit i så bra skick som den är i idag, hur kommer det sig?
Stefan fortsätter: ”Den viktigaste framgångsfaktorn är personalen, andra är tålamod, att tänka långsiktigt och ha en tydlig strategi för hur banan både ska bevaras och utvecklas. Det har tagit tid att bygga en bra golfbana. Grässorten vi använder blir bara bättre och bättre med åren. Rödsvingel är ett helt naturligt gräs som trivs i näringsfattiga och torra miljöer. Det gör att vi kan odla fram en golfbana med minimal miljöbelastning, vilket ligger helt i vår linje med vårt sätt att arbeta. Vi har även lagt ut drygt 20 000 ton sand på våra spelytor genom åren, vilket betalar sig nu. Sanden är nämligen nyckeln till våra torra, välmående gräsmattor. Jorden och sanden ger kvalitet på ytan.” Stefan gestikulerar och formar händer och armar till en pyramid. ”En bra metafor är Maslows behovspyramid. Man ska aldrig släppa botten som gör att allting fungerar över tid och jag släpper den aldrig” säger han med både bestämd blick och ton.

Spelar man inte golf kan man njuta av den goda maten
I klubbhuset finns restaurangen Lyxells som drivs av Ingrid & Ingemar Lyxell. Ingemar var med och startade den renommerade restaurangen 28 + i Göteborg, som belönats med en stjärna i Guide Michelin. På Vallda har paret utvecklat en fantastisk restaurang för alla gäster.  Här hittar man både en köksträdgård och bärodlingsrabatt som tillhör restaurangen.

Utveckling sker tillsammans med både medarbetare och medlemmar
I våras tillträdde Patrik som ny klubbchef och vill nu utveckla Vallda Golf & Country Club genom dialog med medlemmarna.
”Det är tillsammans vi är starka! Det vi gör rent konkret just nu är att vi kommer gå ut med en kundundersökning där våra medlemmar får ge oss feedback. Det är ett första steg i att arbeta aktivt med våra medlemmar. Vi vill och har ett ansvar att utveckla golfen – och vi har potential att göra det på den här banan.” Patrik tillägger: ”Alla ska känna sig välkomna till Vallda. Man ska njuta av att vara här, och man behöver inte spela golf”

 

Jag tackar Stefan och Patrik för en trevlig pratstund. Jag tar med mig energin från solen och atmosfären på uteserveringen, och tänker att det här är en skön plats att hänga på.

Anna-Lena Molin
Marknadsansvarig på Ernst Rosén